Simpel te maken hapjes, daar houden we van in het weekend. En daarom bakt Weekendkokkie vandaag een lekker eitje in de oven. Gewoon omdat het kan.
Ontbijt of lunch
Het is lekker als ontbijt, maar ook als lunchhapje kun je zo’n gebakken ei uit de oven best waarderen. En echt, het is zo gemakkelijk als maar zijn kan.
Dit heb je nodig per persoon
1 (dik gesneden) boterham
1 ei
3-4 reepjes ontbijtspek
1 tomaat
wat kaaspoeder
olijfolie
zwarte peper uit de molen
(gedroogde) dille of peterselie
muffinvorm
glas of andere uitsteekvorm
* Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de tomaat in dikke plakken.
* Pak een glas of andere uitsteekvorm met zo ongeveer dezelfde diameter als je muffinvormpje en steek er een rondje mee uit het midden van je boterham. Grill je boterham en het rondje aan beide zijden goudbruin en leg op een bord.
* Vet de muffinvorm in met olijfolie en vet ook twee extra holletjes in.
* Leg twee reepjes ontbijtspek kruislings in het vorm.
* Leg een plak tomaat in de vorm en geef er een draai zwarte peper op.
* Tik een ei bovenop de tomaatschijf.
* Bestrooi met een beetje kaaspoeder.
* Snij de rest van de tomaat in kleine stukjes en doe in een leeg muffinvakje. Bestrooi met wat zwarte peper.
* Snij ook nog wat ontbijtspek klein en doe dat in een ander muffinvakje.
Schuif de muffinvorm in de oven en bak ongeveer 10 minuten. Het ei is goed als het eiwit gestold is.
Haal het ei met behulp van twee eetlepels uit de vorm en zet het in het gat van de boterham. Leg er wat van de extra meegebakken tomaatstukjes en spekstukjes bij, plus het broodrondje. Lekker met HP-saus (Daddies). Garneer met wat dille of peterselie en klaar is Weekendkokkie!